Guia Completa: Com Beneficiar-te dels Fons Next Generation per millorar l’Eficiència Energètica de la teva Llar

Descobreix com aprofitar al màxim els fons Next Generation per millorar l'Eficiència Energètica de la Unió Europea per renovar la teva llar i millorar-ne l'eficiència energètica. Les subvencions estan obertes en els propers dos anys i ens ajudaran a estalviar a casa nostra gràcies a aquests fons.
Descobreix com sol·licitar-los.

Next Generation per millorar l'Eficiència Energètica

Els Fons Next Generation i el seu Impacte a l'Estalvi Energètic

Els Fons Next Generation representen una oportunitat única per impulsar accions a les llars que promoguin l'estalvi energètic i combatin el canvi climàtic mitjançant una sèrie de subvencions i desgravacions fiscals. Aquesta convocatòria romandrà oberta fins al juny del 2026, oferint ajuts que poden cobrir fins al 80% del cost de les actuacions.

El Marc dels Fons Next Generation per millorar l'Eficiència Energètica

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, els Fons Next Generation de la Unió Europea estimulen la rehabilitació d‟habitatges per fomentar l‟eficiència energètica i mitigar el canvi climàtic. Les actuacions subvencionades inclouen la rehabilitació energètica dedificis residencials i la construcció dhabitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients. Aquest pla contempla també una línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Actuacions Elegibles

energia eficient

Són elegibles per rebre subvencions totes les obres de rehabilitació relacionades amb façanes, cobertes, patis, finestres, instal·lacions comunitàries, ascensors, reparació de patologies estructurals o instal·lació de plaques solars, sempre que s'assoleixi un estalvi energètic mínim del 30%. Aquest percentatge de subvenció pot augmentar fins a un 65% si lestalvi energètic està entre el 45% i el 60%, i fins a un 80% si supera el 60%.

Reaccions Positives

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, valora positivament aquests ajuts, destacant-ne el paper en la lluita contra el canvi climàtic i la promoció de l'estalvi energètic entre les famílies i les comunitats de propietaris.

Beneficis Fiscals

Les ajudes previstes amb els Fons Next Generation, que poden assolir fins al 100% per a propietaris en situació de vulnerabilitat econòmica, estan exemptes d'IRPF i són elegibles per a l'IVA. A més, la part de l'actuació no subvencionada pot ser desgravable a l'IRPF, fins a un 60%.

Deja un comentario